+31 6 42 11 65 10 team@impactdag.nl
Selecteer een pagina

Wie en Waarom?

Niet angst is mijn drijfveer, maar de kick die het geeft om te ontwikkelen.Een groener, duurzamer, rechtvaardiger systeem, zeker! Maar niet uit angst voor wat “slecht” gaat, maar omdat ik inmiddels in ongeveer iedere vezel voel dat het anders kan. Mooier, passender, gelukkiger, meer verbonden, betekenisvoller. Nu ik het voel wil ik niets liever dan daar aan bouwen.

Maar goed, eerst even iets over mij. Annelies, mens, partner, moeder, ondernemer en gelukkig ook nog kind. Geboren in het fijnste gezin dat ik mij wensen kon, een grote zegen. Sinds een aantal jaren heb ik een eigen restaurant, nou ja, zelf zeg ik altijd een brug. Een brug tussen boer en burger en een brug tussen grijze en groene economie. Als dat wat je zoekt er niet is, dan maar zelf beginnen. Een plek waar het klopt. Ingrediënten die met aandacht voor mens, dier en milieu zijn geproduceerd. Gezonde maaltijden. Zo min mogelijk verspilling. Samenwerking met lokale partijen. Je verbonden voelen. Een plek om te zijn, geïnspireerd te raken en lief te zijn voor elkaar.

Afgelopen jaren heb ik veel geleerd. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik niet de enige gek ben die denkt dat we het systeem kunnen veranderen. Inmiddels zit ik in een heerlijke groene bubbel, met tal van andere mensen die zich als ondernemer of als mens hier voor inzetten. Stuk voor stuk fijne mensen, enthousiaste, creatieve, bevlogen doeners. Het soort mensen waar ik graag mijn tijd mee doorbreng. Daarnaast ontdekte ik dat er in het ongelooflijk mooie team waarin ik mag werken, zo veel talent en creativiteit aanwezig is. Ook in mijzelf boorde ik een voor mij onbekende bron van creativiteit aan door het ondernemerschap. 

Door het verlangen om nonstop door te bouwen aan de wereld die ik voel dat komen gaat en daarnaast al het talent dat ik om mij heen zie, is het idee van impactdagen ontstaan. Samen impactvolle dagen organiseren voor groepen mensen. Ieders talent kan daarin tot z’n recht komen en samenwerking met andere vooruitstrevende partijen is in een keer volledig logisch.

Het aanbod van de impactdagen is een gezamenlijk creatieproces, dat doorlopend zal blijven veranderen. Ontwikkeling mag altijd doorgaan en zal ook niet tegen te houden zijn. Nieuwe samenwerkingspartners zullen aansluiten en nieuwe talenten worden ontdekt. (H)eerlijke maaltijden zullen steeds voor de samenhang in de dag zorgen. Maar net als dat het aanbod van groenten met de seizoenen verandert, zullen de ingrediënten waar we het inspiratie programma mee vormgeven ook blijven veranderen.

Ik laat mij motiveren door de wens om meer mensen de kans te geven het vertrouwen (weer) te voelen dat het kan, dat we de grote uitdagingen waar we voor staan het hoofd kunnen bieden. Sterker nog, dat als we ons kompas weer volgen, het alleen maar mooier gaat worden. Het verlangen om mensen mee te nemen op reis, een reis om thuis te komen, maakt dat ik elke dag vol passie aan de slag ga. 

 – Annelies-