+31 6 42 11 65 10 team@impactdag.nl
Selecteer een pagina

Van hier naar daar via Nu

Al jaren voel ik mijn missie hier op aarde, maar dan? Welke stappen heb ik te zetten? 

Een tijdje terug kreeg ik hierover een helder inzicht, dat ik dat heel graag met jullie wil delen, omdat ik denk dat het de transitie naar een duurzaam en rechtvaarig systeem kan bespoedigen. Voor een deel van jullie zal het gesneden koek zijn wat ik vertel, voor een ander wellicht abracadabara. 

Plotseling zag ik het, het hier is reeds verleden tijd. Het heeft zich al gemanifesteerd. 

Het hier is reeds verleden tijd en ik ben steeds onderweg van hier naar daar. Steeds weer van dat wat ik al zie, voel, ervaar, van de huidige omstandigheden, naar dat waar we naar toe gaan of kunnen gaan. Plotseling besefte ik mij dat ik steeds onderweg ben van verleden naar toekomst. Terwijl mijn allerbeste momenten, de mooiste, de helderste zich niet afspelen hier en ook niet daar, maar nu, en nu of nu of nu. Plotseling kwam ik erachter dat het hier, dat waar we in onze maatschappij zoveel waarde aan toe kennen, eigenlijk al verleden tijd is. En het daar de toekomst is. Terwijl alle magie, het creatieproces, het leven, zich afspeelt in het nu.

De denker hier naar nu

Noem het spiritualiteit, of levensenergie, purpose, zingeving, helderheid. Datgene wat we allemaal bewust of onbewust zoeken speelt zich af in het nu. Het nu moment waar we in onze maatschappij meer en meer compleet aan voorbij gaan, door alle continue prikkels van TV, Radio en smartphone. Maar ook door ons theoretische onderwijs, door het weinig buiten zijn en door het gehaaste leven. En bovenal omdat het ons nauwelijks meer geleerd of voorgeleefd wordt. De helderheid, de inzichten, de hulp uit het energetisch veld kunnen alleen naar binnen in de momenten dat je helemaal in het nu bent.

En zeker, hier zijn talloze boeken over geschreven, ik heb er zelf ook meerdere van gelezen, maar het kwartje was blijkbaar nooit echt gevallen. In het nu moment kan de inspiratie naar binnen, de helderheid, het innerlijk weten. In het nu moment ervaar je geluk en kracht. Om soepel de transitie periode door te komen lijkt het mij super helpend om de reis van hier naar daar keer op keer te maken via het nu. Om het hoofd, alle kennis en alle andere kwaliteiten pas in te zetten, nadat ze eerst inspiratie van het innerlijk hebben ontvangen.

Plotseling zag ik ook pas de echte waarde van muziek, van kunst, van het spelen als een kind. Van alle creatieve vormen die de kracht hebben om mensen in het nu te brengen, simpelweg omdat ze vanuit het NU moment zijn gecreëerd. Ze helpen ons her-inneren. En daar ligt alle kracht verscholen. Alle voorsprong, al het inzicht, alles is er al. We hoeven ons er alleen maar voor open te stellen. Ik had het simpelweg nooit gezien, ik vermoed omdat ik jarenlang een heel rationeel leven heb geleid. Maar in mijn Nu momenten, heeft het leven mij geroepen. Onmiskenbaar. 

– Annelies-